065-2861546
info@Compactlodge.nl

Tijdelijk Woonerf

Tijdelijk Woonerf

Extra woonruimte voor Starters of Ouderen!

Als fabrikant van recreatiewoningen krijgen we vaak de vraag of onze woningen geschikt zijn voor permanente bewoning. Zeker in onze eigen Achterhoek is er op dit moment veel behoefte aan zowel starterswoningen als woningen voor ouderen. Er mag echter niet of nauwelijks gebouwd worden en dus blijft het probleem grotendeels bestaan!

We hebben daarom getracht een nieuw concept te ontwikkelen: het Tijdelijk woonerf!

Voorbeeld van een tijdelijk woonerf:

tijdelijk woonerf compact lodge
Wat is een tijdelijk woonerf?

Een tijdelijk woonerf is een woonerf dat voor een vaste periode van bijvoorbeeld 10 of 15 jaar gebouwd wordt.

Doordat het om een tijdelijk plan gaat, is het eenvoudiger om bestemmingsplannen te wijzigen en dus lopen we minder tegen stroeve bestemmingsplannen aan. Onze woningen worden prefab vervaardigd en zijn in 1-2 dagen geplaatst! Ook na de periode zijn de woningen binnen enkele dagen weer te verwijderen, zodat de oorspronkelijke bestemming van het grondstuk retour komt.

Voor de aanleg is geen vaste fundering of grof bouwwerk nodig. Onze woningen worden op een schroeffundering geplaatst. Deze schroeffundering is in enkele uren geplaatst en belast het grondstuk minimaal!  Uiteraard zullen er NUTS voorzieningen moeten worden aangelegd, maar ook dit is in korte tijd te realiseren.

Kortom:

Een tijdelijk woonerf kan een dringend woonprobleem oplossen en kan binnen enkele maanden gerealiseerd worden. Doordat het tijdelijk is, zal het grondstuk zijn oorspronkelijke bestemming terug krijgen.

 


 

Voorbeeld van een tijdelijk woonerf

tijdelijk woonerf Zelhem

8 woningen op een grondstuk van 75 x 25 meter.

Voor wie bestemd?

Starterswoning of woning voor ouderen?

 

Onze woningen zijn ontwikkeld voor 2 doelgroepen. Aan de ene kant zien we dat veel starters naar de steden trekken, omdat er geen geschikte woningen in de kleine kernen beschikbaar zijn. Voor deze groep zijn onze woningen zeer geschikt. De andere doelgroep zijn onze ouderen. Door de veranderende zorg, blijven ouderen veelal thuis wonen en dus is er een enorme behoefte aan kleine en betaalbare woningen voor ouderen.

De indeling van onze woningen is gericht op een bewoning van 1 tot 3 personen. De woning is slechts 45 m2 groot, maar is zeer efficiënt ingedeeld en beschikt over een ruime slaapkamer, een 2e slaapkamer/Berging , een ruime badkamer en een apart toilet! De woonkamer is tuingericht en door het hoge plafond van 270 cm voelt de woning veel ruimer aan! Uiteraard leveren wij maatwerk, dus ook woningen van 50, 60 of 70 m2 zijn realiseerbaar.


 

woningen tijdelijk woonerf
Onze woningen

Geschikt voor 1 tot 3 personen

 

45 m2. Meer hebben we niet nodig om een comfortabele woning te creëren. Onze woningen zijn 10.00 meter lang en 4.50 meter breed ( buitenwerks) en zijn ontworpen voor 1 tot 3 personen.

De voorbeeld woningen zijn individueel gebouwd en worden gekoppeld tot een "2 onder 1 kap" situatie. Uiteraard zijn er verschillende modellen en uitvoeringen leverbaar. We maken woningen op maat, dus staan altijd open voor eigen wensen!

Onze woningen worden sleutelklaar opgeleverd en zijn inclusief:

  • Keuken inclusief apparatuur
  • Badkamer inclusief Douche, badmeubel, radiator en afwerkingen.
  • Afgewerkte vloeren ( laminaat of PVC)
  • Afgewerkte wanden ( glasvezel in RAL9010)
  • Kunststof kozijnen met HR++ Glas
  • CV pakket met radiatoren of een gasvrije woning met electr. verwarming.
  •  isolatiepakket t.b.v. permanente bewoning met Rd waarde 6,3!!!
  • Gevelbekleding van vinylplus gevelbekleding of gemodificeerd massief hout 

Alle kleurkeuze's kunnen door de bewoner bepaald worden, zonder meerprijzen! De bewoners dienen alleen nog de meubels te plaatsen, waarna men kan gaan genieten van de nieuwe woning.

 


 

Kopen of huren?

Kopen of Huren?

Onze woningen zijn kunnen zowel gekocht als gehuurd worden. Wij zullen als fabrikant van deze woningen de woningen altijd verkopen aan een partij. Deze partij kan een bewoner zijn, maar ook een gemeente, woningstichting of investeerder.

 

Het is belangrijk om verschillende mogelijkheden te bieden. In de basis is er het volgende mogelijk:

 

 

  • Zelf kopen en huurvrij wonen. De afschrijving over de tijdelijke periode is dan uw "woonlast".

Wanneer  u zelf een woning aanschaft, dan investeert u in uw eigen toekomst! Voor een relatief laag bedrag koopt u een complete sleutel klare woning! De investering in een woning ligt rond de Euro 65.000-70.000 euro ( Incl b.t.w en Sleutelklaar!!! ). Omdat het om een tijdelijk plan gaat, zult u rekening moeten houden met het feit dat u investeert in roerend goed.

Gelukkig behouden onze woningen waarde(levensduur 30-40 jaar) en dus kunt u na de tijdelijke periode kiezen om de woning te verplaatsen of te verkopen. Het verschil tussen de aankoop en verkoopprijs is uw afschrijving.

Een rekenvoorbeeld:   (indicatief)

Aanschafprijs woning                   € 65.000

Verkoopwaarde na 10 jaar           € 32.500 (minimaal!)

Afschrijving totaal                         € 32.500

 

U schrijft dus in 10 jaar 32.500 euro af aan waarde, wat neerkomt op 3250 euro per jaar of 270 euro per maand. Dit zijn dan uw "woonlasten" per maand. Goedkoper wonen kan niet!

 

 

  • Huren van gemeente, woningstichting of investeerder.

Wilt u huren? Dan is er een mogelijkheid om een woning te huren. Wij zullen in gesprek gaan met gemeenten, woningstichtingen of investeerders, om een goede huurregeling te kunnen bieden voor bewoners. Op dit moment is er nog geen locatie of vaste afspraak en dus kunnen we u geen vaste huurtarieven noemen.  We trachten ernaar een betaalbare huur te realiseren die ligt tussen de 450 en 575 euro per maand. Meer info volgt.

Weet u een geschikte kavel of locatie voor dit project? Laat het ons weten!