065-2861546
info@Compactlodge.nl

Recreatiewoning voor permanente bewoning

Recreatiewoning voor permanente bewoning

Recreatiewoning voor permanente bewoning kopen?

Onze Compact lodge recreatiewoningen zijn in 1e instantie ontworpen om in te recreëren.Maar door enkele aanpassingen is het ook mogelijk om deze te gebruiken voor permanente bewoning. Ook kunnen wij de woningen aanpassen aan het bouwbesluit.

Aanpassen van een recreatiewoning voor permanente bewoning

 Het grootste verschil tussen een recreatiewoning en een woning voor permanente bewoning zit hem met name in de isolatie. Een recreatiewoning wordt veelal gebruikt van Maart tot Oktober, waardoor deze minder geïsoleerd hoeft te worden. Wij isoleren dan met 70 mm dikke isolatie en 12 cm dikke wanden. Hierdoor is zelfs een recreatiewoning winterhard, maar zijn de stookkosten wel hoger.

Bij een recreatiewoning voor permanente bewoning isoleren wij met 120 mm dikke isolatie en buitenwanden van 20 cm dikte. Hierdoor kunnen ze ook vorstperioden doorstaan en zijn ze geschikt voor alle seizoenen. Naast de isolatie passen wij uiteraard ook andere specifieke wensen voor u aan.

 

Bouwbesluit Recreatiewoning

Naar wens kunnen wij ook een prefab woning bouwen, die volledig voldoet aan het bouwbesluit. In het bouwbesluit staan o.a voorschriften m.b.t de technische uitvoering, gezondheid en bruikbaarheid. In de praktijk betekend dit veelal dat deurposten hoger moeten zijn, plafondhoogte’s aangepast moeten worden( wij werken standaard al met hoge plafond) en dat er goede ventilatie aanwezig moet zijn. Daarnaast gelden er strengere regels m.b.t. de technische constructie.

U kunt hier het huidige bouwbesluit bekijken:

https://rijksoverheid.bouwbesluit.com/Inhoud/docs/wet/bb2012

 

Recreatiewoning voor permanente bewoning, de prijsverschillen.

De prijsverschillen tussen de 2 verschillende woningen, zijn vooraf bijna niet te noemen. Dit komt doordat alle recreatiewoningen maatwerk zijn en dus altijd verschillen. Onder andere de afmeting, indeling en gekozen materialen bepalen de totaalprijs van de woning. De vanaf prijzen van onze standaard recreatiewoningen kunt u vinden in onderstaande links:

30 m2 recreatiewoningen, 40 m2 recreatiewoningen, 50 m2 recreatiewoningen , Maatwerk recreatiewoningen.

Wanneer we kijken naar het prijsverschil met een dikkere isolatie en volgens de voorwaarden van het bouwbesluit, dan is een meerprijs van tussen de 20 en 40% realistisch. Een recreatiewoning die als basis 40.000 euro kost, zal dus tussen de 48.000 en 56.000 euro kosten als deze geschikt gemaakt wordt voor permanente bewoning.

We adviseren u echter altijd om een calculatie te laten maken, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

 

Inspiratie opdoen voor een recreatiewoning?

Inspiratie recreatiewoning

Wanneer u inspiratie wenst op te doen, dan verwijzen we u graag naar onze inspiratie pagina. Hier tonen we u enkele woningen die wij kunnen leveren. Dit zijn uiteraard slechts voorbeelden, wij leveren maatwerk dus kunnen elke type woning voor u fabriceren. Ook de indeling, interieur en exterieur fabriceren we geheel naar uw smaak en budget.

 

 

Regelgeving voor permanente bewoning

Wij wijzen u wel graag op de regelgeving omtrent permanente bewoning. Het is uiterst belangrijk om te kijken naar welke regels er gelden op de locatie waar u wilt gaan wonen. Het is namelijk op veel recreatieparken niet meer toegestaan om permanent te wonen. Op eigen grond of een eigen kavel is dit vaak geen probleem. Informeer daarom altijd eerst naar de regelgeving voordat u een woning laat berekenen. In veel gevallen bent u volledig afhankelijk van de gemeente of provincie.

Meer informatie of een tekening laten maken? Neem contact met ons op of bekijk de website online.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *