065-2861546
info@Compactlodge.nl
WOON
WERK RECREËER
 ZORG

Gasvrij, goed geïsoleerd , Waterpomp en Zonnepanelen. 4 woorden die passen bij onze energieneutrale recreatiewoning. Naast onze standaard recreatiewoningen, die ook al zeer goed geïsoleerd zijn, leveren wij een Eco+ pakket die het mogelijk maakt om de recreatiewoningen volledig energie neutraal te maken.

Zonnepanelen op uw energieneutrale recreatiewoning

Zonnepanelen recreatiewoning
Zonnepanelen zijn onmisbaar voor een energieneutrale recreatiewoning. We plaatsen gemiddeld 12 tot 24 zonnepanelen.  Met een installatie van 18 zonnepanelen van 305 Wattpiek per paneel heeft u een installatie van in
totaal 5490 Wattpiek. Op jaarbasis betekent dat, met de ligging van uw dak, een geschatte opbrengst van 4667 kWh. Dit is evenveel als het gemiddelde verbruik van een gezin met 2 kinderen in een normale gezinswoning! Ruim voldoende opbrengst dus voor uw energieneutrale recreatiewoning.

De zonnepanelen worden gekoppeld aan een Omvormer, die de hoeveelheid stroom registreert en omzet. U kunt dus altijd de opbrengst bijhouden. Wij werken uitsluitend met een A merk zonnepanelen die ook 10 jaar garantie bied.

Warmtepomp in uw energieneutrale recreatiewoning

Een warmtepomp is een apparaat waarin je stroom stopt, en waar warmte uitkomt. Met deze warmte kun je je woning verwarmen. Een warmtepomp gebruikt dus stroom in plaats van gas, en hierin zit de grote winst. Want stroom is ten opzichte van gas duurzamer, goedkoper én zelf op te wekken.

Warmtepomp in recreatiewoning

Een warmtepomp bestaat uit een binnen unit en een buitenunit. De combinatie zorgt voor een ideale temperatuur in uw recreatiewoning. Met name in combinatie met vloerverwarming kan er een optimale werking behaald worden.

Een warmtepomp is een kostbare investering, maar zorgt er wel voor dat u gasvrij kunt recreëren. In combinatie met de zonnepanelen is het mogelijk om volledig zelfvoorzienend te zijn. U heeft dus geen energierekening meer!

Uiteraard is er ook een goede isolatie nodig in uw recreatiewoning, om ervoor te zorgen dat de warmtepomp rendeert.

Verhoogde Isolatiewaarden in uw energieneutrale recreatiewoning

Onze standaard bouwmethode is houtskeletbouw. Hierbij bouwen we een geraamte van hout en voegen verschillende isolatiematerialen toe. Standaard isoleren wij met een isolatiewaarde (RC waarde) van circa 1,8 tot 2,5. Dit is ruim voldoende voor recreatief gebruik in de zomermaanden. Om uw recreatiewoning echter energieneutraal te maken en de warmtepomp optimaal te kunnen laten renderen, zorgen wij voor een extra isolatiepakket met een Rc waarde van 3,5 tot 4,0. Hierdoor is uw woning optimaal geïsoleerd.

isolatie energieneutrale recreatiewoning

Energieneutrale recreatiewoning

Meerprijs voor het Eco+ pakket

Het Eco+ pakket kan op elke woning toegepast worden. Wij leveren woningen op maat, dus helemaal op wens van de consument. Het Eco+ pakket wordt als meerprijs aangeboden op onze "gewone" recreatiewoningen. Onderstaand de prijs:

Eco+ pakket inclusief:
  • 18 Zonnepanelen met omvormer
  • Bevestigingsframe en bedrading.
  • Warmtepomp Techneco Lorio 8 KW
  • Vloerverwarming in woonkamer en Badkamer
  • Infrarood panelen in slaapkamers

Totaalprijs Euro 15.450,- 

Prijs is exclusief b.t.w, inclusief Montage.

De meerprijs van de Cascobouw op basis van  CIP panelen is op aanvraag.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

We maken ook graag een 3D ontwerp van uw ideale energieneutrale recreatiewoning.